Lediga Kontor Göteborg

Vi har kontorslokalen

Använd kontorslokalerna effektivt

När du letar efter rätt kontorslokaler för företaget är det viktigt att räkna ut exakt hur mycket utrymme du behöver, med hänsyn till vilken driftkostnad ditt företag har råd med. Det går att spara mycket pengar genom att se till att utrymmet spenderas klokt. Genom att använda utrymmet effektivt gör man det mesta av situationen oavsett budget.

Ett vanligt misstag är att bortse från att gemensamma utrymmen kan vara till hjälp. Snarare än att fokusera på att skapa individuella arbetsytor kan det vara bättre att hitta sätt att skapa gemensamma utrymmen. Det behöver inte bara handla om själva kontoren utan kan vara mötesrum som kombineras för flera ändamål.

Alla kontor behöver inte så många konferensrum och i vissa fall går det att helt klara sig utan. Att alltid mötas runt ett bord kanske inte den bästa lösningen för att hålla motivationen och produktiviteten på topp. Många gånger går det att ersätta dem med kortare möten på stående fot.

Ett ganska uppenbart sätt att spara plats, men något många missar, är att inte välja överdrivet stora skrivbord som tar upp stora delar av kvadratmeterytan. Använd mindre skrivbord eller lite större varianter som låter flera personer dela på arbetsytan.

Förvaringsutrymmen kan nästan alltid effektiviseras. Istället för att använda stora hyllor går det även att bygga på höjden för att spara plats. Istället för större garderober går det också att hänga kläder på krokar på väggarna. 

Även belysningen kan finnas anledning att se över. Golvlampor tar exempelvis mycket plats i anspråk, när det kan gå bra med mindre bordslampor istället.

Det finns många sätt att spara plats och använda sina lokaler mer effektivt, vilket är extra viktigt i större städer som Göteborg där kvadratmeterpriserna är lite högre generellt. Med enkla medel går det att effektivisera arbetsplatsen utan att kompromissa med medarbetarnas trivsel. 

28 Aug 2013